24 Ağustos 2007 Cuma

Bıçak Sırtı aile fotoğrafı (ilk)


Bıçak Sırtı dizisi ile ilgili en yeni bilgi ve fotofrafların burada olacağının sözünü vermiştik. İşte sözümüzü tuttuk. Dizinin tüm oyuncuları bir arada. Alta da Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Mehmet Günsür yeni imajlarıyla birlikte gülümsüyor. Kıyaklarımız devam edecek:)

BIÇAK SIRTI'ndan ilk fotoğraf


Beklenen üçlü önceki gün bu pozu verdi. Demekki onları dizide bu tiple göreceğiz. Bıyıklı Nejat İşler biraz şaşırtıcı olmuş!

Bıçak Sırtı babalığı sorgulayacak

BIÇAK SIRTI
Dev kadro, çarpıcı bir hikâye

Soyluluk, ihanet, aşk, cinayet... Kanal D’de nefes nefese izleyeceğiniz bir dizi başlıyor: Bıçak Sırtı

Bu sezon televizyonlara damgasını vuracak yeni bir dizi başlıyor: Bıçak Sırtı. Nejat İşler, Fikret Kuşkan, Mehmet Günsür, Erkan Can, Melisa Sözen, Vildan Atasever’in de aralarında bulunduğu dev oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Bıçak Sırtı, bir TMC yapımı. Yine TMC yapımı olan Zerda, Bir İstanbul Masalı, Hırsız Polis dizilerine imza atmış olan Gaye Boralıoğlu, Neşe Şen, Şerif Erol, Gülden Çakır ve Emine Algan’ın senaryo yazarlığını üstlendiği Bıçak Sırtı’nın yönetmeni, daha önce reklam yönetmenliği yapmış olan ve Anlat İstanbul filminin yönetmenlerinden Selim Demirdelen. Dizi, 10 Eylül’den itibaren her pazartesi saat : 21.45’de Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlıyor.


Sürükleyici bir drama

Bıçak Sırtı, yasak aşklarla, ihanetlerle, babalığın ne olduğu meselesiyle, soyluluk ve yoksulluk kavramlarıyla örülü sürükleyici bir drama.

Ali (Nejat İşler) işlemediği bir cinayetten, üstelik hamile karısını öldürmek suçundan hüküm giymiş ve haksız yere on yıl hapis yatmış bir adamdır. Orhan (Fikret Kuşkan) Osmanlı hanedanlığından gelen kimliğine, kökenlerine bağlı bir soyludur. Hiç de meşru olmayan bir yöntemle sahiplendiği çocuğun, kendi oğlu olduğuna çoktan inanmıştır. Orhan’ın karısı Nisan (Melisa Sözen) ise ömrü boyunca aşkı hiç tatmamış, altın bir kafeste yaşamak zorunda kalmış, bütün enerjisini biricik oğluna vermiş genç bir kadındır.

Bıçak Sırtı’nda bu üç kişinin yolları garip bir biçimde kesişir... hem de ömürleri boyunca isteseler bile koparamayacakları bağlarla.

Bıçak Sırtı, bir yandan bu iki sıradışı adamın alışılmadık mücadelesinde, gerçek babalığın ne demek olduğu sorusuna cevap bulmaya çalışacak, diğer yandan ise karmakarışık bir ortamda filizlenen yasak bir aşkı anlatacak... büyük, destansı bir aşkı.

Bıçak Sırtı sıradışı karşılaşmalarla, sıradışı öykülerle dolu bir dizi... Ali’nin onu kurtarmaya yemin etmiş, hayata kendini kapatmış kızkardeşi Güneş’le (Vildan Atasever), Osmanlı ailesinin genç ve asi oğlu Mehmet (Mehmet Günsür) arasındaki tutku dolu ilişki... Bir tarafta İstanbul’un eski bir mahallesinde yaşanan hayat kavgası...Diğer tarafta soylu bir ailenin gölgelerle dolu geçmişi... Aile baskıları, sınıf çatışmaları, bastırılamayan aşklar yer alacak Bıçak Sırtı’nda.

21 Ağustos 2007 Salı

Osmanlı hanedanının miras durumu

Aksiyon Dergisi Bıçak Sırtı dizisine konu olan sürgündeki Osmanlı hanedanı mensuplarının durumuyla ilgili bilgi verirken Osmanoğulları'nın Irak'taki miraslarına kavuşmak için harekete geçtiklerini duyuruyor. İşte o yazı;
Osmanoğulları, Osmanlı"dan kalan miraslarına kavuşmak için özellikle Musul ve Kerkük"te evrak-ı metrukelere dayanarak ilgili mercilere başvurdu. Sadece aileler ve şahıslar değil devletlerin de bölgede kaybolan hakları için hak talebinde bulunma istekleri gündemde. Devletin başında bulunmuş, gizli arşiv kayıtlarını incelemiş olan eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel savaş öncesinde belge ve bilgilere dayanarak "Tarihle fazla oynamamak lazım" diyerek Türkiye"nin petrol hakkı için "Arabayı değil ama sileceğini alabiliriz" benzetmesi yaparak bir şeylerin alınabileceğini ima etmişti. "Türkiye"nin böyle bir talebi olacak mı?" sorusu karşısında Dışişleri sessizliğini koruyor ve konunun netleşmesini bekliyor. Dışişlerinin Kuzey Irak"ta özerk bir Kürt devletinin kurulması durumunda bu talebi kesin olarak yürürlüğe koyacağı belirtiliyor.
Kaynak:Aksiyon

20 Ağustos 2007 Pazartesi

Mehmet Günsür biyografi


Oyunculuğa 7 yaşında çeşitli reklam filmlerinde oynayarak başladı. 12'sinde Okan Uysal'ın yönettiği Geçmiş Bahar Mimozaları adlı dizide Rutkay Aziz, Filiz Akın ve Müşfik Kenter gibi oyuncularla rol aldı. O yıllarda oyunculuk onun için bir hobiydi. Diğer bir hobisi de müzikti. Uzun bir süre Dawn adlı bir grupta şarkı söyledi. Eğitimine ise İtalyan Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde devam etti. Dört yıl boyunca Taksim'de bir restaurantta işletmecilik yapan Günsur'un kendini Türkiye'ye tanıtması Ferzan Özpetek'in Hamam filmiyle oldu. Bu filmle birlikte oyunculuğu meslek olarak seçti. Hamam filminin ardından İtalya'ya yerleşen ve mesleğine orada da devam eden oyuncu İtalya'da çok sevilen biri haline geldi. En son Beyaz Gelincik dizisindeki rolünü bırakıp İtalya'ya gitmişti. Lolita olarak tanınan Dominique Shwain ile oynadığı Dehşet Gecesi filmiyle tüm dünyada ses getirdi.

Melisa Sözen biyografi


Melisa Sözen 1985 yılında İstanbul'da doğdu, Bıçak Sırtı'nın en genç başrol oyuncularından Melisa Sözen, Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü mezunu ve halen Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları bölümüne devam ediyor.14 yaşında Çağan Irmak'ın yönettiği Bana Şans Dile adlı yapımda görev alan güzel oyuncu Çemberimde Gül Oya dizisinde kendini gösterdi. Sözen, daha önce 17 yapımda rol aldı.

Vildan Atasever biyografi


Vildan Atasever 1981 yılında Bursa'da doğdu. Melisa Sözen ile birlikte Bıçak Sırtı'nın başrol kadın oyuncusu, Erzurumlı bir ailenin 5 çocuğundan biri olan Vildan 15 yaşında oyunculuğa başladı, DJ ve VJ olarak çalıştı. Bir internet sitesinde webcam kızı olarak verdiği pozlar ve Kurtlar Vadisi'ndeki Nazo rolü ile tanındı. Ayrıca Azize, Kadın İsterse, Plajda Kız Tavlama Klavuzu, İki Genç Kız, Kader ve Yaralı Yürek adlı yapımlarda rol aldı. İki Genç Kız ile 42. Antalya Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu Altın Portakal ödülünü aldı.